BOEK

Het voorleesboek ‘De Wereld van Plastic’ is speciaal gemaakt voor de 8e editie van de voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid, die plaats vond op 10 oktober 2016. Gemotiveerde pabo-studenten uit het hele land hebben voorleesverhalen geschreven over het thema Plastic. De 16 beste verhalen zijn gebundeld in dit rijk geillustreerde boek. De schrijvers hebben zich laten inspireren door de tekeningen en kunstwerken van kinderen van de basisschool. Tijdens de voorleesactie zijn de verhalen op meer dan 3000 basisscholen voorgelezen.

Hier kunt u alvast zes verhalen bekijken:

  • twee voor kinderen uit de onderbouwleeftijd (4-6);
  • twee voor kinderen uit de middenbouwleeftijd (7-10);
  • twee voor kinderen uit de bovenbouwleeftijd (11-12).

U kunt ’De Wereld van Plastic’ nu bestellen bij uitgeverij Idee & Waarde voor de prijs van 10,00 euro per boek, exclusief 6 procent btw en verzendkosten. Van ieder verkocht boek gaat één euro naar de voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid.

ISBN/EAN: 978-90-824501-1-8

“We leven nu in een wereld waarin we veel spullen weggooien. Dat kan dus beter, door afval zoals glas, papier en plastic te scheiden om te gebruiken voor nieuwe producten. En ook door producten zo slim te ontwerpen dat je ze steeds weer opnieuw kunt gebruiken.”
(Sharon Dijksma, oud-staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu)

Schuiven naar boven
Copied!
Copied!